Richard de Mos lijsttrekker BVNL Hoogheemraadschap Delfland

Richard de Mos, voorman van Hart voor Den Haag, wordt lijsttrekker voor BVNL voor het Hoogheemraadschap Delfland. De Mos wil namens BVNL het Hoogheemraadschap in om de belangen van boeren en tuinders te verdedigen.

“Je ziet dat er steeds meer klimaatdrammers actief worden in de Waterschappen. Zij zorgen ervoor dat functioneel besturen, gericht op de kerntaken van de waterschappen, ernstig onder druk komt te staan,” aldus De Mos, die in het zuiveren van rioolwater, het repareren van dijken en het schoonhouden van het water kerntaken ziet.

Grondwater en laag houden energiekosten 
Andere punten waar De Mos zich in het hoogheemraadschap voor wil gaan inzetten is de aanpak van overlast van stijgend grondwater. “Veel mensen zitten met ondergelopen kelders en worden door hun gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Dat moet beter”, vindt De Mos, die ook de energiekosten binnen de perken wil houden. “Zuiveringsinstallaties gebruiken veel energie, maar hogere kosten moeten we niet rücksichtslos afwentelen op de belastingbetaler.”

Lijstduwer Provinciale Staten 
De Mos staat als lijstduwer voor BVNL ook op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Wybren van Haga had mij gevraagd om lijsttrekker te worden in Zuid-Holland bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, maart volgend jaar. En om lijsttrekker te worden van BVNL bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat had ik supergraag gedaan, maar ik heb mijn tijd – fysiek en mentaal – nodig voor de lopende rechtszaak.” De Mos neemt wél zitting in de Staten als hij onverhoopt met voorkeurstemmen wordt gekozen. Voor Den Haag heeft hij een geruststellende boodschap: “Ik blijf te allen tijde raadslid voor Hart voor Den Haag, met de focus op een terugkeer in het stadsbestuur.”

Van Haga roept op tot steunstem 
Wybren van Haga roept om zoveel mogelijk op De Mos te gaan stemmen. “De Mos wordt onderworpen aan een door het Openbaar Ministerie georkestreerde heksenjacht. Een stem op hem zou hem enorm steunen en is in het belang van Nederland. Via de Provinciale Statenverkiezingen kunnen we het krankzinnige beleid van Rutte/Kaag een halt toe roepen. Weg met dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers, weg met het alles verstikkende stikstofbeleid en ruimte voor ondernemers.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.