Red de Nederlandse garnalenvissers, negeer Europese regelgeving

Nederlandse vissers houden hun hart vast nu Brussel, met het afsluiten van een groot deel van de wateren afsluiten voor de bodemvisserij, een nieuwe kruistocht begint tegen de kottervloot.

“Dat betekent het einde voor de oer-Hollandse garnalenvisserij, want het visgebied voor de sector ligt volledig in Natura 2000-gebied. Europese samenwerking moet eindigen waar het de eigen bevolking begint af te knellen”, aldus Wybren van Haga, die minister Adema oproept het nieuwe desastreuze plan vanuit Brussel te negeren en naast zich neer te leggen. “Het is nu of nooit voor deze hardwerkende beroepsgroep.” 

Vragen van BVNL aan de minister van visserij inzake afsluiten wateren voor de bodemvisserij: 

1) Bent u bekend met het bericht ‘Garnalenvissers houden hart vast’?

2) Deelt u de mening dat vanuit Europa het ene na het andere voorstel komt waar boeren en vissers van huiveren? Zo ja, klopt het dat eurocommissaris Sinkevičius komt met een actieplan om tegen 2030 de bodemvisserij te weren uit beschermde gebieden waar de oer-Hollandse sector nu nog onder al veel te strikte voorwaarden nog welkom is? Graag een gedetailleerd antwoord, met daarbij of u de mening deelt dat dit het einde voor de Nederlandse garnalenvisserij zal betekenen. 

3) Deelt u de mening dat Europese samenwerking moet eindigen waar het de eigen bevolking begint af te knellen? Zo ja, heeft u de bereidheid om Europese dwingelandij die de garnalenvisserij de nek omdraait per direct naast u neer te leggen, teneinde deze oer-Hollandse sector te redden? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.