Premier Rutte liegt opnieuw, BVNL vraagt Kamerdebat aan

Er lijkt maar geen einde te komen aan de serie leugens van minister-president Pinokia. Zei Rutte tijdens het debat over SMS-gate nog dat hij zijn Nokia-apparaat gebruikte om SMS-berichten te sturen, nu blijkt alweer dat hij daarover gelogen heeft.

Pathologische leugenaar
In een eerder interview met Linda de Mol vertelde Rutte dat hij belt met een Nokia, maar al het overige berichtenverkeer doet met een iPhone. Wybren van Haga heeft daarom een nieuw Kamerdebat aangevraagd. “Nederland zit niet te wachten op een pathologische leugenaar, die klaarblijkelijk heel wat te verbergen heeft. Nederland heeft een premier nodig die daadkrachtig het land bestuurt en op wie het volk kan vertrouwen.”

Rutte heeft tijdens het debat van afgelopen week ook gelogen over het bestaan van een actieplan om informatievoorziening te verbeteren.  ‘Er blijkt al een jaar een project en geld te zijn op het ministerie van Algemene Zaken om SMS-berichten beter op te slaan. Waarom werd dit plan niet voor het debat gedeeld met de Kamer en ook niet tijdens het debat, toen collega-Kamerlid Omtzigt daar om vroeg?’ vraagt Van Haga zich af. BVNL wijst op het feit dat na de Commissie van Dam elk departement vóór 1 juni 2021, met een actieplan moest komen om de informatievoorziening te verbeteren. Toen het lid Omtzigt vroeg om het plan van het ministerie van Algemene Zaken zei de premier dat hij het eind 2022 naar de Kamer zou sturen. “Waarom werd deze keuze gemaakt, terwijl het plan er al een jaar ligt en hoe staat het met de implementatie van het plan?” wil Van Haga weten. Daarnaast wil BVNL opheldering over wat er met het geld is gebeurd dat Algemene Zaken in 2021 en 2022 heeft gekregen, om een systeem aan te schaffen om berichten op te slaan en te onderhouden.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.