Nieuwe wetgeving uit Brussel belemmert zoektocht naar vermiste kinderen

In Brussel ligt de zogeheten ‘AI Act’ op tafel. Deze wetgeving kan de zoektocht naar vermiste kinderen bemoeilijken. Het zorgt er namelijk voor dat het gebruik van kunstmatige intelligentie wordt beperkt, bij onder andere de zoektocht naar vermiste kinderen.

Amber Alert luidt de noodklok en stuurt een brief naar de EU. Het belang van kunstmatige intelligentie bij de zoektocht naar kinderen is volgens Amber Alert cruciaal. Het is nodig om snel te kunnen opschalen als het om een serieuze zaak gaat. BVNL stelt Kamervragen over de noodklok die Amber Alert luidt. “Het is absurd dat we worden bemoeilijkt bij het terugvinden van vermiste kinderen door Brusselse bureaucratie. Het belang van onze kinderen moet altijd voorop staan”, aldus Wybren Van Haga.

Vragen van BVNL aan de minister van Justitie en Veiligheid, over nieuwe Europese wetgeving die zoektocht naar vermiste kinderen bemoeilijkt:

1. Bent u bekend met de berichtgeving dat Amber Alert de noodklok luidt naar aanleiding van nieuwe Europese wetgeving over kunstmatige intelligentie?

2. Begrijpt u de problemen die Amber Alert ziet in de AI Act die de zoektocht naar vermiste kinderen mogelijk bemoeilijkt?

3. Hoe kijkt u naar het morele dilemma bij het gebruik van kunstmatige intelligentie voor de zoektocht naar vermiste kinderen?

4. Bent u bereid om er in Brussel voor te zorgen dat deze wetgeving er niet door komt? Graag een gedetailleerd antwoord.

5. Wat is uw mening over de oproep die gedaan is in het programma AvondGasten Europa over het gebruik van Amber Alert in heel Europa?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.