‘Luxetaks’ voor drinkwater is idiotie. Premier moet waterbedrijven terugfluiten

BVNL is geschokt door het plan van waterbedrijven om een luxetaks in te voeren voor drinkwater. “Het idee dat water, een primaire levensbehoefte, straks alleen is weggelegd voor de rijken is totaal bezopen”, aldus Wybren van Haga.

De minister-president moet waterbedrijven verschrikkelijk op hun falie geven voor het feit dat zij zulke idiotie in het hoofd halen en het plan deponeren waar het hoort: in de prullenbak. Ook hekelt Van Haga het moment van lancering van het plan. “Precies tijdens een lekkere warme zomer, waarin er sprake is van een drogere periode, met zulks komen is pure framing. Doorgaans hebben we een overschot aan water en is er geen enkele reden om de tarieven te verhogen, zeker niet in een tijd waarin alles duurder wordt en veel mensen niet meer rond kunnen komen.”

Vragen van BVNL aan de minister-president, inzake een luxetaks op drinkwater:

1) Bent u bekend met de berichtgeving over een luxetaks op drinkwater?

2) Deelt u de mening dat drinkwater een primaire levensbehoefte is, die niet alleen weggelegd dient te zijn voor de rijken? Zo ja, wilt u de waterbedrijven op hun falie geven voor dit onaanvaardbare plan en het plan van tafel vegen, zeker in een tijd waarin alles duurder wordt en veel mensen niet meer rond kunnen komen? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.