Henk Krol: “Koopkrachtklap gepensioneerden moet worden opgevangen met indexatie pensioenen.”

Henk Krol, nummer twee op de kandidatenlijst van Belang van Nederland staat, werkt aan een terugkeer in de Tweede Kamer en maakt zich grote zorgen over de koopkracht-klap voor gepensioneerden.

“Volgens het CBS leverden senioren het meeste in. Gepensioneerden hebben het afgelopen jaar de grootste klap gekregen tijdens de energiecrisis. De koopkracht van senioren ging met ruim drie procent achteruit. Wat betreft de pensioenen wordt het eens te meer duidelijk dat het jarenlang niet indexeren zeer verkeerd en schadelijk was. Compleet onnodig bij pensioenkassen waar het geld over de randen heen klotst”, aldus Krol, die met PensioenVoldoen.nl al veel langer strijdt voor het indexeren van de pensioenen.

Verhoging van alle pensioenen 
Het waarborgen van een degelijk pensioen is een kerntaak van een overheid die het welzijn van haar burgers serieus neemt. De wijze waarop de overheid pensioenfondsen verplichtte om te rekenen met een kunstmatige, veel te lage rekenrente was volstrekt fout en benadeelde veel mensen, die hebben bijgedragen aan de welvaart van ons land. “Daarom roept Belang van Nederland op tot een onmiddellijke verhoging van alle pensioenen met 24 procent, gebaseerd op de daadwerkelijke rendementen van pensioenfondsen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.