Wybren van Haga verbaasd over oordeel Officier van Justitie: insluiper in zijn huis ‘geen bedreiging’

Vorige week drong tijdens het stikstofdebat een man de woning van Wybren van Haga binnen. Hij vroeg daarbij om Van Haga zelf, riep iets over een mitrailleur en vocht zichzelf vervolgens letterlijk naar binnen. Maar volgens de Officier van Justitie was er geen sprake van bedreiging.

Op het moment dat de man zich bij het huis van Van Haga vervoegde, waren toevallig medewerkers van een beveiligingsbedrijf aan het werk, die de man horizontaal de deur uit wisten te werken, waarna zij hem konden overdragen aan de politie. Het gezin van Van Haga hield zich op dat moment schuil in de keuken en bleef gelukkig ongedeerd.

Nog dezelfde avond kwam de insluiper alweer op vrije voeten, nadat de Officier van Justitie oordeelde dat er geen sprake was geweest van bedreiging, maar slechts van huisvredebreuk. Van Haga is hierover zeer verbaasd. “Op dit moment kan ik niet anders dan afgaan op hetgeen mij geadviseerd is: de strafeis van het Openbaar Ministerie en de verdere rechtsgang van de dader afwachten. Pas daarna kan ik inhoudelijk verder reageren.” Zowel de Tweede Kamer, als Van Haga zelf, hebben aangifte tegen de verdachte gedaan.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.