Groeiend aantal ouderen afhankelijk van de Voedselbank. BVNL wil verhoging AOW

BVNL wil geld voor ouderen vrijmaken door een immigratiestop en het leegtrekken onnodige stikstof- en klimaatfondsen. Ouderen die afhankelijk zijn van AOW worden stelselmatig een oor aangenaaid door het kabinet Rutte/Kaag. Dat kan zo niet langer.

Kabinet neemt stelselmatig verkeerde beslissingen
“Als je ziet dat er miljarden gaan om de aanhoudende toestroom van immigranten te betalen en dat er miljarden zitten in stikstof- en klimaatfondsen voor maatregelen die burgers, ondernemers en boeren alleen maar pijn doen, dan begrijp ik dat de ouderen die Nederland hebben opgebouwd zich meer dan bestolen voelen”, vindt Wybren van Haga, die bijzonder verbolgen is over de berichtgeving dat steeds meer AOW-ers afhankelijk worden van de Voedselbank. “Onze ouderen zijn de klos omdat Rutte en Kaag stelselmatig verkeerde beslissingen nemen. BVNL zet in op een forse verhoging van de AOW. Wij maken geld voor onder andere onze ouderen vrij door het invoeren immigratiestop en het gebruiken van de onnodige stikstof- en klimaatfondsen. Dat levert miljarden op.”

De door het kabinet eerder toegezegde AOW-verhoging noemt BVNL een sigaar uit eigen doos.
Van Haga: “Ouderen betalen zelf voor de verhoging van de AOW, want de IOAOW wordt afgeschaft. Dat is een toeslag op de AOW, waarvan niemand weet dat-ie die krijgt, maar je ontvangt hem wel degelijk.”

Vragen van BVNL aan de minister van Ouderenzorg en de minister van Financiƫn inzake het feit dat steeds meer AOW-ers afhankelijk worden van de Voedselbank:

1) Bent u bekend met het bericht dat steeds meer AOW-ers afhankelijk worden van de Voedselbank? (1) Zo ja, wat gaat u concreet doen om hen te helpen? Graag een gedetailleerd antwoord.

2) Deelt u de mening dat het niet uit te leggen dat steeds meer AOW-ers afhankelijk worden van Voedselbanken, terwijl u blijft inzetten op het faciliteren van de aanhoudende immigratie? Zo ja, wilt u een immigratiestop invoeren en dat vrijgekomen geld (deels) gebruiken voor een forse verhoging van de AOW? Graag een gedetailleerd antwoord.

3) Heeft u de bereidheid om onzinnige fondsen, zoals het stikstof- en klimaatfonds, in te zetten in het belang van Nederland, waaronder een goede AOW-voorziening voor onze ouderen, in plaats van op te souperen aan belachelijke plannenmakerij, zoals het uitkopen van hardwerkende boeren? Graag een gedetailleerd antwoord.

4) Bent u zich bewust van het feit dat de door u toegezegde AOW-verhoging een sigaar uit eigen doos is, aangezien ouderen zelf betalen voor de verhoging van de AOW? Graag een gedetailleerd antwoord, waarin u specifiek ingaat op de voorstellen van BVNL om AOW-ers te hulp te schieten.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.