Ministeries smijten met geld voor ambtenaren. BVNL stelt positie minister van Financiën ter discussie

BVNL is zich rot geschrokken van het gigantische uitgavenpatroon bij verschillende ministeries. Dit financiële wanbeleid moet bij het debat over de Voorjaarsnota direct uitgelegd worden.

“Het afgelopen jaar is er gesmeten met belastinggeld alsof burgers daar niet keihard voor hebben moeten werken,” zegt Wybren van Haga over de 2,3 miljard (!) euro die is uitgegeven aan de inhuur van externe krachten. “Met zulke beleidsmakers stevent Nederland rechtstreeks op een faillissement af.” BVNL stelt dientengevolge de positie van de minister van Financiën, Sigrid Kaag, ter discussie.

Iedere eurocent verantwoorden
Van Haga: “In plaats van als een bok op de haverkist te zitten, is de rekening voor consultants en andere externen in vijf jaar tijd geëxplodeerd. Iets wat lijnrecht ingaat tegen de afspraken met de Tweede Kamer. Tijdens het debat over de Voorjaarsnota moet de minister van Financiën deze kostenexplosie tot op iedere eurocent nauwkeurig komen verantwoorden. Kan ze dat niet, dan is het wat ons betreft inpakken en wegwezen.” 

BVNL streeft juist naar een kleinere en doelmatige overheid. Daar gaat bij dit kabinet duidelijk faliekant mis. Naast de miljarden geldverkwisterij aan externen, dijt het ambtenarenapparaat flink uit. De afgelopen jaren zijn er tienduizenden ambtenaren bij gekomen. Een zorgelijke, maar vooral peperdure ontwikkeling, waarvan de rekening rechtstreeks naar de burger gaat.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.