Geen geldverslindend klimaatbeleid, wel werk maken van energie-soevereiniteit

Klimaatminister Rob Jetten pleit ervoor om door te gaan met het spenderen van miljarden euro’s aan het klimaat en het verzwakken van de energiezekerheid in Nederland. Wat BVNL betreft is dit onrechtvaardig, onuitvoerbaar en hysterisch klimaatbeleid. Terwijl er genoeg oplossingen zijn die wel werken.

Onzekerheid
Het kabinet wil 60% van de CO2-uitstoot verminderen voor 2030. “Dit kan alleen als we collectief, economische zelfmoord plegen”, zegt Van Haga. Maar dat ziet minister Jetten niet in. Hij, net als zijn medebestuurders, denkt te moeten vechten tegen het grote boze klimaatmonster. In plaats van te kiezen voor energie-soevereiniteit, kiezen zij voor onzekerheid, bijvoorbeeld door het gebruik van kolen om energie op te wekken te verbieden vanaf 2030. Echter, worden de nieuwe kerncentrales pas in 2035 geopend. BVNL dient hierover een motie in.

Kerncentrales en Gronings gas
Voor BVNL zijn de oplossingen evident. Energie-soevereiniteit staat voorop. “Energiebronnen met een hoge energiedichtheid zijn van belang, dus we moeten met spoed meerdere kerncentrales bouwen”, aldus van Haga. Verder is het van belang om energie in Nederland te produceren, zonnepanelen op alle daken te leggen en gas uit het Groninger gasveld te produceren, “In combinatie met stikstofinjectie waarbij de Groningers ruimhartig meedelen in de opbrengst”, voegt van Haga toe. Geld verslindende, nutteloze energie maatregelen zijn nergens voor nodig. Innovatief, schoon en lokaal produceren; dat is in het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.