Ervaren kandidatenlijst BVNL doet een gooi naar zetels in het Europees Parlement

BVNL doet met een ervaren kandidatenlijst een gooi naar zetels in het Europees Parlement. Naast lijsttrekker Wybren van Haga zijn Roy van Aalst en René Dercksen, nummer twee en drie op de lijst, opvallende namen. Zowel Van Aalst, als Dercksen zijn ex-PVV‘er met een ruime staat van dienst. Beiden zaten in de Provinciale Staten. Daarnaast was Van Aalst jarenlang Tweede Kamerlid en was Dercksen senator in de Eerste Kamer. Kort nadat Wybren van Haga Belang van Nederland had opgericht sloten beide ondernemers zich bij BVNL aan.

“Wij willen in Brussel met een economisch rechts geluid het belang van Nederland weer op één zetten. Geen Europese Superstaat en geen pandemiewetgeving vanuit Europa. We moeten ein-de-lijk maatregelen doorvoeren die de aanhoudende migratiestroom aan banden leggen. Dus werk maken van het bewaken van de EU-buitengrenzen en het invoeren van grenscontroles tussen EU-lidstaten”, aldus Van Aalst en Dercksen, die het ‘ronduit bizar’ noemen dat de PVV van Geert Wilders zonder slag of stoot de Nexit heeft laten varen. “Een Nexit is nu juist iets dat de burger middels een bindend referendum zou moeten bepalen.”

Geldverslindend klimaatbeleid 
Verder wil BVNL stoppen met het geldverslindende klimaatbeleid dat voor veel ondernemers, waaronder boeren en vissers, de doodsteek is. “Nederlanders moeten weer inspraak krijgen en de macht van ongekozen organen, zoals de gezondheidsorganisatie WHO en het WEF, moet worden beëindigd,” aldus Wybren van Haga, die voor de EP-verkiezingen samenwerkt met de Libertaire Partij. “Namens de LP staan Bart Burggraaf en Joyce van den Broek op de lijst. Daarnaast beschikken de meeste andere kandidaten over ervaring in gemeenteraden en in de Provinciale Staten.” 

Niet strategisch, maar effectief 
Lijsttrekker Van Haga roept in het BVNL-verkiezingsprogramma ‘Minder Brussel, Meer Nederland’ op niet strategisch, maar effectief te gaan stemmen. “Als mensen dit keer niet strategisch, maar effectief stemmen, moet een zetel mogelijk zijn voor een EU-kritische partij als BVNL.”

Op 6 juni kiest Europa een nieuw Parlement.

De kandidatenlijst:
1) Wybren van Haga
2) Roy van Aalst
3) René Dercksen
4) Stefanie Vulders
5) Rob Elens
6) Kim Tjoa
7) Gerard van Erp
8) Frederique Durlacher
9) Bart Burggraaf
10) Toine Manders
11) Joyce van den Broek
12) Arjan de Kok

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.