Eindredactie Op1 blijkt politici te cancellen

Het conflict tussen BNNVara, dat stopt met Op1, en WNL-directeur Bert Huisjes geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van de publieke omroep, die met ons belastinggeld in de benen wordt gehouden. De eindredactie van Op1 blijkt bepaalde politici stelselmatig buiten de deur te houden.

“Als een vertrekkend redacteur stelt dat een groot deel van de gemiddelde uitzending nu opgaat aan omroephobby’s en dat dit de kwaliteit niet ten goede komt, is dat ronduit zorgelijk”, vindt Wybren van Haga. Dat bepaalde politici stelselmatig worden geweerd van de discussietafel, is wat BVNL betreft onacceptabel. Nadat de Haagse oud-wethouder Richard de Mos eind april was vrijgesproken van corruptie, had hij desgevraagd al toegezegd te komen, waarna de redactie hem moest afbellen omdat BNNVara de rechtse politicus niet aan tafel wilde hebben.

“Dit schijnt schering en inslag te zijn, want ook hier stelt een redacteur dat sommige politici zonder goede reden worden afgewimpeld, alleen maar omdat ze niet bij de omroepkleur horen. Dat zou niet moeten kunnen.”

Vragen van BVNL aan de Staatssecretaris van Media, inzake het cancellen van politici door Op1:

1) Bent u bekend met het bericht ‘BNNVara stopt met Op1 na conflict met WNL-directeur Bert Huisjes’ en het cancellen van politici? 

2) Wat vindt van het feit dat een vertrekkend redacteur bij Op1 stelt dat een groot deel van de gemiddelde uitzending nu opgaat aan omroephobby’s en dat dit de kwaliteit niet ten goede komt? 

3) Deelt u de mening dat de publieke omroep zuinig en op een verantwoorde wijze moet omgaan met het belastinggeld dat hen in de benen houdt? Zo ja, wat gaat u doen met de bevindingen zoals omschreven in De Volkskrant? 

4) Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat politici doodleuk worden gecanceld? Zo ja. wat vindt van het feit dat de Haagse oud-wethouder Richard de Mos nadat hij eind april was vrijgesproken van corruptie, desgevraagd al toegezegd te komen, waarna de redactie hem moest afbellen omdat BNNVara de politicus niet aan tafel wilde hebben? 

5) Wat vindt u van het feit dat het cancellen schering en inslag schijnt te zijn, want een vertrekkend redacteur van Op1 stelt dat sommige politici zonder goede reden worden afgewimpeld, alleen maar omdat ze niet bij de omroepkleur horen? Deelt u de mening dat dit onacceptabel is?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.