Dagblad van het Noorden: markant politicus solliciteert naar burgemeestersfunctie in Midden-Groningen: “Het moet een Groninger zijn.”

Vandaag in het Dagblad van het Noorden: ‘een opvallend persbericht: oud-Statenlid Robert Pestman (58) uit Groningen wil de nieuwe burgemeester van Midden-Groningen worden. Hij schreeuwt dat van de daken.’

U stuurt gewoon een persbericht dat u het wil worden. Dat is nieuw.
“Ja, maar het mag toch? Het is tijd dat dit soort dingen eens in de openbaarheid gebeuren. Midden-Groningen gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Normaal gesproken wordt hier heel geheimzinnig over gedaan, maar ik ben lid van BVNL en wij zijn voor een gekozen burgemeester. Vandaar dat ik het gewoon in de openbaarheid gooi.”

Waarom wilt u burgemeester worden?
“Er zijn net tien of twintig Kamerleden opgestapt. Die moeten allemaal een nieuw baantje hebben. Straks krijg je iemand die niets met Midden-Groningen heeft. Heel veel Groningser dan ik ga je het niet krijgen hoor.”

De huidige burgemeester Hoogendoorn komt uit de Randstad. Heeft hij het dan niet goed gedaan?
“Daar geef ik geen oordeel over. Hij heeft vast zijn uiterste best gedaan en is ongetwijfeld een goede burgemeester geweest. Ik vind alleen dat de burgemeester een Groninger moet zijn.”

Wat is het eerste wat u gaat doen?
“Midden-Groningen is een gemeente met problemen. Die moeten we oplossen, samen met de bevolking. Ik ben een man van de ombudspolitiek. Mijn nummer komt gewoon op de website hoor. Mensen moeten me altijd kunnen bellen en dan kom ik.”

Wat heeft u met Hoogezand?
“Toen ik een jaar of tien was, heb ik er gewoond. Dat was een jaar of drie volgens mij. Ik zat toen op de Nico Bulderschool. Mijn moeder werkte daar op een van de scheepswerven.”

U heeft in de Provinciale Staten gezeten. Hoe ging dat?
“Dat is rommelig verlopen. Ik kwam erin voor FVD, maar ik wilde dat niet meer dus ik verliet die partij. Toen kwam Richard de Mos met Code Oranje, maar dat werd helaas niets. Uiteindelijk kwam Wybren van Haga naar Groningen. We hebben toen een goed gesprek bij de Wolthoorn gehad en toen sloot ik met aan bij BVNL en zat ik twee jaar voor die club in de staten.”

Wat doet u nu?
“We zijn druk met de campagne voor BVNL. Ik sta 20 op de lijst.”

Is dit een campagnestunt?
“Nee, echt niet. Ja het komt goed uit dat er nu verkiezingen zijn, maar anders had ik het ook gedaan.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.