Carnavalstraditie mag niet ten prooi vallen aan wokisme

In het Brabants Dagblad viel te lezen dat Carnaval een ‘wit feestje’ is en dat mensen met een migratieachtergrond niet welkom zouden zijn. BVNL bestrijdt dit ten zeerste. Wij moeten deze traditie niet laten cancellen door de oprukkende wokecultus.

Vals frame
Wybren van Haga: “Dit valse frame slaat nergens op. Iedereen die Carnaval wil vieren is welkom. Carnaval is, met name beneden de rivieren, een eeuwenoude traditie. Zullen we ervoor zorgen dat dit niet het volgende feest wordt dat onder vuur komt te liggen?” BVNL roept minister-president Rutte op om pal voor onze Nederlandse tradities te gaan staan. “Of het nou om het verdwijnen van de Paasvuren gaat vanwege stikstofgedram, het cancellen van kindervriend Zwarte Piet, of nu weer het geneuzel over carnaval. Een kleine minderheid verkwanselt onze tradities en dat moet een keer stoppen.”

Van Haga beaamt dat Carnaval er bij de één met de paplepel is ingegoten en bij de ander niet. “Dat is ook helemaal niet erg. Maar kom niet aan met het trekken van de discriminatiekaart en besmet dit traditionele feest niet met wokisme.” 

Vragen van BVNL aan de Minister-President, inzake het beschermen van carnaval:

1) Bent u bekend met bericht ‘Als iedereen gelijk is in Oeteldonk, waarom is carnaval dan zo’n wit feestje?’ 

2) Deelt u de mening dat carnaval een prachtige traditie is, die helemaal niets van doen heeft met discriminatie in welke vorm dan ook? Zo ja, hoe gaat u deze traditie beschermen tegen het opkomend wokisme? 

3) Wanneer gaat u staan voor het behouden van tradities, zoals de Paasvuren die door het stikstofbeleid onmogelijk gemaakt worden en het Carnaval, dat door wokegedram in een kwaad daglicht wordt gesteld?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.