BVNL ziet samen met Lelystad AirPort juist wél draagvlak voor luchthaven

Na contact met Lelystad Airport concludeert BVNL dat er juist wél draagvlak voor de opening van Lelystad Airport is. “Kijkend naar de verkiezingsprogramma’s, ziet ook BVNL dat het draagvlak voor de opening van Lelystad Airport op dit moment teruggelopen is. Waar wél veel draagvlak voor is, is voor het streven van de Schiphol Group om luchtvaart schoner en stiller te maken. Juist daarin kan Lelystad Airport een zeer belangrijke rol spelen”, aldus Wybren van Haga.

De luchthaven ligt namelijk op een locatie waar heel veel minder mensen overlast hebben van vliegverkeer. “Bij Schiphol zijn dat ruim 100.000 mensen en bij Lelystad Airport zijn er slechts 147 ernstig gehinderden. Vluchten verplaatsen naar Lelystad Airport draagt dus bij aan vermindering van hinder van vliegverkeer in Nederland. Zeker als de nachtvluchten van Schiphol overdag uitgevoerd gaan worden op Lelystad Airport.”

Luchthaven zelf duidelijk en ambitieus 
De Almeerse BVNL-kandidaat voor de Tweede Kamer, Harry Wijschenk, sprak met de Manager Strategie en Beleid van Lelystad AirPort en benadrukt dat BVNL in Lelystad AirPort een extra luchthaven ziet om vluchten onder te verdelen. Wijnschenk: “Dus niet meer vluchten, maar meer spreiden tussen Nederlandse luchthavens, op een manier die de minste overlast voor de Nederlandse burger geeft.”

Reservecapaciteit luchthaven 
Van Haga stelt dat het bijkomend voordeel van Lelystad Airport openen is dat het gehele luchthavensysteem in Nederland, reservecapaciteit krijgt. Van Haga: “Een uitwijkmogelijkheid voor bijvoorbeeld onderhoud. Het gaat dan niet om groei van de luchtvaart. Dat kan alleen als er bewezen schoner en stiller wordt gevlogen. Iets waar overigens volop aan wordt gewerkt.” BVNL vindt Lelystad Airport van belang voor het Nederlandse luchthavensysteem (minder hinder van vliegverkeer), de Nederlandse bereikbaarheid, de Nederlandse reiziger en voor een goede impuls voor de provincie Flevoland. Van Haga: “We zien graag dat een nieuw kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid geeft over de toekomst van Lelystad Airport.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.