BVNL wil verbreding A27 bij Amelisweerd doorzetten

Kandidaat-Tweede Kamerlid René Dercksen wil dat  het plan om de A27/A12 aan de oostkant van Utrecht verder te verbreden eindelijk wordt uitgevoerd.

Eén van de BVNL-speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen is het aanleggen van ruim 20 kilometer extra rijstroken op het traject A27 bij Amelisweerd. “Daarnaast moet de A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd gescheiden rijbanen krijgen, zodat het doorgaande verkeer geen last meer heeft van invoegend verkeer”, aldus Dercksen. Het oud-Statenlid en oud-Senator staat op de vierde plaats op de kandidatenlijst van Belang van Nederland. 

De plannen voor de verbreding zijn niet nieuw, maar een vorig tracébesluit werd door de Raad van State vernietigd, vanwege de stikstofproblematiek. Het nieuwe besluit zou mogelijk zijn door de generieke snelheidsverlaging, waarbij overdag nog maar 100 gereden mag worden.

Dercksen: “Door al dat stikstofgezeur is er nog geen millimeter rijbaan bijgekomen, terwijl het hier dagelijks muurvast staat. Hoog tijd om door te pakken om de boel weer in beweging  te krijgen.”

Meer groen 
|Dercksen benadrukt dat de verbreding met de overkluizing van de A27 per saldo meer groen en minder geluidsoverlast oplevert. Dercksen: “Wie de feiten kent kan eigenlijk niet tegen zijn.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.