BVNL wil sancties tegen BNN/VARA na extreemrechtse framing

Wybren van Haga heeft geen goed woord over voor de website Joop van de publieke omroep BNN/VARA. Op deze website wordt victorie gekraaid over het feit dat D66-Kamerlid Paul van Meenen, als waarnemend voorzitter, PVV’er Gidi Markuszower het woord ontnam. Samen met Markuszower worden Caroline van der Plas (BBB) en Wybren van Haga weggezet als ‘extreemrechtse haatzaaiers’.

Laster en valse framing
“Keer op keer maakt deze linkse website zich schuldig aan laster en valse framing van politici. Geen enkel probleem als ze financieel zelf de broek ophouden voor het verspreiden van deze valse, linkse indoctrinatie. Maar dat is geenszins het geval. De publieke omroep hangt aan het subsidie-infuus en wordt betaald door de belastingbetaler, waaronder dus ook de meer dan 241.000 mensen die op mij gestemd hebben”, aldus Van Haga, die donderdag bij het Kamerdebat over de NPO-klokkenluider zal pleiten voor het afschaffen van subsidie voor de publieke omroep. “Iedereen is – tegen wil en dank – lid van de publieke omroep. Dat moet maar eens stoppen, zeker als je alleen maar linkse propaganda voorgeschoteld krijgt.” 

In het debat zal BVNL verder ingaan op de kwestie met de NPO-klokkenluider, die in 2020 melding maakte van het omzeilen van de salarisplafonds voor presentatoren bij de publieke omroep.

Van Haga: “Dat is geen incident, maar exemplarisch voor hoe onze overheid opereert. Nederland hangt aan elkaar van netwerkcorruptie en vriendjespolitiek.” Van Haga wil weten waarom de Wet bescherming klokkenluiders nog niet in werking is getreden. Deze moet klokkenluiders beter beschermen als zij een melding doen. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.