BVNL wil militairen inzetten om chaos op Schiphol te bezweren

Wybren van Haga pleitte bij het commissiedebat Toerisme voor het tijdelijk inzetten van het leger om de personeelstekorten bij Schiphol te ondervangen. Afgelopen meivakantie was de chaos compleet op de luchthaven doordat er te weinig mensen aan het werk zijn om de passagiersstroom aan te kunnen.

“De oplossing van Schiphol-directeur Benschop om deze zomer vluchten te beperken, raakt kant noch wal. Deze enorme chaos los je niet op met het beperken van vluchten, maar met meer personeel. Naast meer loon en gerichte wervingsacties voor meer personeel, o.a. voor grondafhandelaren en beveiligingsbedrijven die onder meer de bagagecontrole uitvoeren, moet tijdelijk het leger worden ingezet om het personeelstekort te lenigen,” aldus Van Haga.

Nationaal belang
BVNL stelt dat de luchthaven van nationaal belang is. “Reizigers faciliteer je. Ze wegjagen naar andere luchthavens heeft grote economische gevolgen. Bovendien heeft de chaos van de afgelopen weken geleid tot enorme imagoschade, die zo snel mogelijk moet worden gerepareerd.”

Koppel werklozen aan banen
Van Haga wijst ook op de kaartenbak van bijstandsgerechtigden, die met zo’n 327.000 werkzoekenden goed is gevuld. “De overheid zal bijstandsgerechtigden als de wiedeweerga moeten koppelen aan banen in de toeristische sector. Naast Schiphol, zitten ook de horeca, de evenementenbranche en diverse toeleveranciers te springen om extra handjes.” Wat BVNL betreft koppelt overheid werklozen, in samenspraak met diverse brancheorganisatie, zo snel mogelijk aan werk in deze sectoren.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.