BVNL wil meer spoorgeld voor vergeten Noord-Nederland

Er moet meer geld naar de infrastructuur in Noord-Nederland. Dat bepleit Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Van de miljarden die worden uitgegeven, gaat nauwelijks iets naar het Noorden. “Dat moet anders,” aldus Van Haga.

“Het Noorden lijkt vergeten te worden,” vindt Van Haga, die wil dat de aanleg van de Lelylijn naar voren wordt gehaald. “In plaats van een Haags praatcafé, moet een nieuw daadkrachtig kabinet zorgen dat de plannen voor de Lelylijn – de nieuwe snelle spoorverbinding die via Lelystad en Drachten naar Groningen loopt – naar voren worden gehaald. Ook moet er meer aandacht komen voor het probleemtraject tussen Zwolle en Meppel. Hier is sprake van een flessenhals en ligt het treinverkeer gemiddeld per week zo’n negen uur stil door problemen. Als het op deze smalle spoorverbinding vastloopt, is het Noorden onbereikbaar per trein.” 

Gratis openbaar vervoer 
BVNL wil zeven dagen per week gratis openbaar vervoer voor studenten en 65-plussers. Uiteindelijk willen wij gratis openbaar vervoer voor iedereen zodat Nederland weer in beweging komt en de economie in een hogere versnelling. De voordelen zijn evident. Iedereen kan zich gratis verplaatsen, de filedruk neemt af, de arbeidsmobiliteit neemt toe en de eenzaamheid onder ouderen neemt af.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.