BVNL vraagt spoeddebat aan over SMS-premier Rutte

Wybren van Haga wil een onderzoek naar de volgens premier Rutte zogenaamde ‘beperkte opslagcapaciteit’ van zijn telefoon, die hem ‘noodzaakte’ zijn sms’jes dagelijks te verwijderen. “Dit is complete lariekoek,” aldus Wybren van Haga. BVNL vraagt een spoeddebat aan.

SMS-gate
Na de Ruttedoctrine, de toeslagenaffaire en vele andere gevallen van het, kennelijk op meerdere fronten, verdwijnen van het actieve geheugen van de premier is er nu SMS-gate, waarbij Rutte jarenlang eigenhandig iedere dag zijn smsjes wiste, omdat hij ‘te weinig opslagruimte’ zou hebben.

“Wat een volstrekte onzin,” aldus Wybren van Haga, die een onderzoek wil naar de opslagcapaciteit van de ‘oude’ telefoon van de premier. “De ervaring leert dat Rutte heel vaak wat te verbergen heeft en met dat weinig transparante handelen heeft BVNL het hè-le-maal gehad.”

Archiefwet
Omdat Rutte telkens zelf heeft besloten of hij de gegevens wiste, is niet duidelijk of hij mogelijk in strijd handelde met de Archiefwet. Van Haga: “Functiegerelateerde correspondentie mag niet zomaar worden vernietigd en als de premier dat willens en wetens wel heeft gedaan, heeft hij heel wat uit te leggen in de Kamer. BVNL zal dinsdag bij de regeling van werkzaamheden een spoeddebat aanvragen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.