BVNL vraagt spoeddebat aan over Schiphol-chaos en eist opnieuw vertrek Benschop

Wybren van Haga, die bij de chaos op Schiphol in de meivakantie vroeg om het leger in te zetten op de luchthaven, heeft opnieuw een spoeddebat aangevraagd nu blijkt dat er met de aangedragen oplossingen niets werd gedaan.

Ridicuul krimpplan
“Deze totale chaos, waarbij niet alleen duizenden reizigers, maar ook luchtvaart- reisorganisaties en uiteindelijk personeel worden getroffen, had met een daadkrachtige directie voorkomen kunnen worden. Maar tot verbijstering van de reis- en luchtvaartwereld werden de aangedragen oplossingen afgewezen, of worden ze pas nu bekeken. Nu ligt er alleen een ridicuul krimpplan, hetgeen desastreus is voor onze economie”, aldus Van Haga, die stelt dat zijn suggestie om het leger in te zetten wel op een heel goedkope manier is afgeserveerd. “Ook hier wordt, net zoals bij vele andere dossiers, de oorlog in de Oekraïne er met de haren bijgesleept. Er is, voor zover wij weten, geen enkele Nederlandse militair in de Oekraïne actief. Daarom kunnen militairen prima tijdelijk worden ingezet bij bijvoorbeeld controleposten, waar nu een groot personeelstekort is. Dat voorstel willen wij alsnog gerealiseerd zien.”

Faaldirecteur moet weg 
Verder eist Van Haga ook opnieuw het vertrek van faaldirecteur Dick Benschop “Deze brokkenpiloot harkt jaarlijks zes ton binnen voor het naar de ratsmodee helpen van onze luchthaven. Hij brengt onze economie grote schade toe en moet zo snel mogelijk vervangen worden door iemand die Schiphol uit het slop trekt en de idiote krimpplannen van tafel veegt.”  

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.