BVNL, FVD, Trots en Hart voor Haarlem komen met antwoord tegen veganistische dwang stadhuis Haarlem

BVNL-raadslid Joey Rademaker bindt, samen met FVD, Trots en Hart voor Haarlem, de strijd aan tegen de hypocrisie op het Haarlemse stadhuis. Daar waar linkse partijen lijden aan een veganistische dwangneurose en komen met het voorstel om standaard alleen nog plantaardige voeding te serveren, tijdens door de gemeente georganiseerde bijeenkomsten (intern en extern), blijkt de praktijk weerbarstiger.

“Van links tot rechts kennen we in de Haarlemse gemeenteraad en elders op het stadhuis heuse vleeseters, die, volkomen terecht, wel raad weten met een lekker stukje vlees. Bij de laatste vergadering waren alle vleesgerechten, mede onder aanvoering van linkse carnivoren, opgepeuzeld. Wat overbleef was veganistisch voer waar totaal geen vraag naar was”, vertelt Rademaker. 

“BVNL staat voor de keuzevrijheid in wat men eet. Uit die vrijheid blijkt  dat mensen helemaal niet zo zit te wachten om op wortels te knagen”, aldus Moriah Hartman. 

“Het begon met dat rare zogenaamde vleesverbod, wat geen vleesverbod was, en het gaat maar door. Laten we liever de hondenbelasting afschaffen, zodat mensen geld overhouden voor boodschappen”, zegt Van den Raadt. BVNL roept samen met FVD, Trots en Hart voor Haarlem, per motie op om af te zien van veganistische dwang en drang, door vleesgerechten standaard als vaste optie op het menu te blijven zetten.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.