BVNL stelt Kamervragen over macht verzekeraars bij het Alrijne Ziekenhuis

Tweede Kamerlid Wybren van Haga is woedend op het feit dat het Alrijne Ziekenhuis in de maand oktober de operatiekamers sluit in de vestigingen in Leiden en Alphen aan den Rijn, omdat het geld van de verzekeraars op is.

Onwenselijk
“Totaal onwenselijk dat de macht van verzekeraars zo ver reikt, dat goede gezondheidszorg, een basisrecht in een welvarend land als Nederland, achterwege blijft”, aldus de voorman van Belang van Nederland. Wybren van Haga vindt dat dit niet de manier is waarop de zorg zou moeten werken, want patiënten zijn nu keihard de dupe van deze maatregel. “Daarom zullen wij Kamervragen stellen over deze zaak en eisen dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben en dat operaties gewoon doorgaan.” 

Vragen van BVNL aan de minister van Volksgezondheid: 

1) Bent u bekend met het bericht ‘Alrijne Ziekenhuis: ‘Geld verzekeraars op dus we sluiten operatiekamers’?  

2) Deelt u de mening dat het krijgen van goede zorg een basisrecht hoort te zijn in een welvarend land als Nederland? Zo ja, hoe duidt dan het feit dat het Alrijne Ziekenhuis in de maand oktober de operatiekamers sluit in de vestigingen in Leiden en Alphen aan den Rijn, omdat het geld van de verzekeraars op is? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Deelt u de mening dat het totaal onwenselijk is dat de macht van verzekeraars zo ver reikt, dat goede gezondheidszorg, achterwege blijft? Zo ja, wat gaat u hiertegen doen? Graag een gedetailleerd antwoord. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.