BVNL-Statenleden veroordelen juichverhaal gezamenlijke provincies over de Troonrede

De fractievoorzitters van BVNL in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Groningen en Fryslân hebben geen goed woord voor de juichverhalen van Commissaris van de Koning Jaap Smit, die namens de gezamenlijke provincies heeft gereageerd op de Troonrede.

“Smit noemde de Troonrede een ‘mooi verhaal’. Leg dat maar eens uit aan de boeren die gisteren gehoord hebben dat het stikstofbeleid, wat hen het boeren onmogelijk maakt, coûte que coûte wordt doorgedrukt en dat uitkoop- en onteigeningsplannen doorgaan”, aldus de fractievoorzitters De Bie, De Kok, Dercksen, Pestman en Wymenga-Kooistra. Ook Harry Wijnschenk, PS-lijsttrekker Flevoland, sluit zich hierbij aan. 

Smit gaat in het rommelige filmpje met wollig taalgebruik ook niet in op de groeiende armoede van de inwoners in de provincies. Geen woord over al die ondernemers die in de knel komen te zitten. 

“We hebben o.a. een energie,- woon,- asiel-, zorg-, en vertrouwenscrisis, maar Smit zei dat het ‘herstel’ goed in de Troonrede verankerd zat. Een gotspe.”

BVNL doet in maart in alle provincies mee met de Provinciale Statenverkiezingen. 

Wybren van Haga: “Belangrijke verkiezingen, want 15 maart is dé eerste kans om het wanbeleid van het kabinet Rutte/Kaag te stoppen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.