BVNL roept ondernemers op zich tegen de zero-emissiezone te verzetten

Gemeenteraadslid Joey Rademaker van BVNL Haarlem roept ondernemers op donderdagavond naar het stadhuis te komen om zich tegen het besluit over het invoeren van zero-emissiezones te keren, dat verstrekkende gevolgen heeft voor de ondernemers in Haarlem.

“Het invoeren van een zero-emissiezone betekent dat onze lokale ondernemers, die dagelijks bijdragen aan de groei en bloei van onze stad, gedwongen worden om hun huidige bedrijfswagens aan de kant te zetten. Dit besluit brengt niet alleen onpraktische beperkingen met zich mee, maar ook torenhoge kosten voor ondernemers, in een tijd waarin ons elektriciteitsnet dit niet aankan en er een schrijnend tekort is aan laadpalen”, aldus Rademaker. 

Onherstelbare schade 
De Haarlemse voorman van BVNL wijst erop dat de stad op het punt staat beslissingen te nemen die onherstelbare schade zullen aanrichten aan de ruggengraat van onze lokale economie. Rademaker: “Deze maatregel treft niet de grootindustriëlen of de multinationals, maar de kleine ondernemers – de timmerman, de loodgieter, de schilder – die elke dag hun best doen het hoofd boven water te houden. Aan mijn collega’s die overwegen voor dit voorstel te stemmen: vraag ik om aan de belangen van deze mensen te denken en hardwerkende ondernemers niet richting faillissementen te jagen.” 

Het burgerinitiatief stopzeroemissiezone.nl heeft inmiddels vele ondertekenaars. Steunt u dit initiatief ook? Teken hier.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.