BVNL-raadsleden Imke Emons en Rob Driessen op de bres voor Parkstad Ziekenhuis Heerlen

BVNL pleit voor het behoud van een volwaardig Parkstad Ziekenhuis in Heerlen. In 2030 dreigt het Heerlense ziekenhuis alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken. Het huidige Zuyderland is verouderd, en het ziekenhuisbestuur vraagt zich af of er voor de komende 40 jaar wel een volwaardig nieuw gebouw nodig is met honderden bedden.

BVNL stelt Kamervragen over het mogelijke verdwijnen van het ziekenhuis “De Parkstad is de grootste stedelijke regio van Limburg en is met 257.000 inwoners groter dan Eindhoven en Groningen. Bovendien kampt deze regio met veel armoede en gezondheidsproblemen. Een volwaardig ziekenhuis is dus onontbeerlijk”, aldus Wybren van Haga, die erop wijst dat eerder al de ziekenhuizen in Brunssum en Kerkrade werden gesloten.

Steun van BVNL Horst aan de Maas
De betoging voor het behoud van het ziekenhuis krijgt steun van de Limburgse BVNL-raadsleden Imke Emons en Rob Driessen en de oprichter van de afdeling van BVNL in Heerlen zelf, Francis Muusse Cardon. “Het voornemen om dit ziekenhuis te sluiten is wat ons betreft onbegrijpelijk”, aldus Emons, Driessen en Muusse Cardon. “We zullen er dan ook alles aan doen om dat te voorkomen.”

Vragen van BVNL aan de Minister van Volkshuisvesting mbt de dreigende sluiting van ziekenhuis Parkstad:

1) Bent u bekend met feit dat in 2030 het Heerlense ziekenhuis Zuyderland/Parkstad alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt dreigt te raken? 

2) Weet u dat Parkstad de grootste stedelijke regio van Limburg is en met 257.000 inwoners groter is dan Eindhoven en Groningen? Zo ja, wilt u inzetten op behoud van het ziekenhuis Parkstad? 

3) Bent u bekend met het feit dat Parkstad een regio is met veel armoede en gezondheidsproblemen? Zo ja, bent u dan niet van mening dat een volwaardig ziekenhuis in deze regio noodzakelijk is? 

4) Wat wordt uw inzet om ziekenhuis Parkstad te behouden? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.