BVNL presenteert verkiezingsprogramma Nederland Voorop en Vooruit: ‘Hardwerkende Nederlanders belonen!’

Belang van Nederland, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga, presenteert zaterdag haar verkiezingsprogramma Nederland Voorop en Vooruit. BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga stelt dat het “tijd is voor een andere wind” in het land. Werken moet weer lonen in het land en de voedselzekerheid en de leefbaarheid in Nederland moeten worden gewaarborgd.

BVNL gaat met het volste vertrouwen de verkiezingen in. De partij gaat uit van zeven Kamerzetels. 

Van Haga: “BVNL wil een asielstop doorvoeren, hardwerkende Nederlanders belonen, het midden- en kleinbedrijf steunen, onze zwaarbevochten pensioenen overeind houden, gratis OV invoeren, de woningnood oplossen en onze (ouderen)zorg weer op peil brengen.”

Sieta van Keimpema hét boerengezicht
Daarnaast wil de partij dat het échte boerengeluid weer te horen zal zijn in Den Haag. BVNL gaat dit doen door de boerenportefeuille over te dragen aan Farmers Defence Force. Sieta van Keimpema staat namens de boerenactiegroep op plek drie van de kandidatenlijst. 

“Het échte boerengeluid, moet eindelijk doorklinken in de Tweede Kamer. Een keihard nee tegen Brussel, bij het opleggen van desastreuze en onhaalbare normen en wetten. Een keihard nee tegen partijen die de leefbaarheid van Nederland vernietigen, zowel op het platteland als in de steden. Een keihard nee tegen zelfbenoemde klimaatpausen die de Nederlanders in armoede storten, met hun angstretoriek over het einde der tijden. En een keihard nee tegen de afkalving van het zelfbeschikkingsrecht van Nederlandse burgers: wij zijn geen slaven van Brussel. Onze voedselzekerheid en leefbaarheid moeten gewaarborgd worden”, aldus Van Keimpema.

Ouderen weer een stem geven
Ook voormalig 50Plus-leider en Tweede Kamerlid Henk Krol heeft zich aangesloten bij BVNL. Krol zal de zogeheten ‘running mate’ worden van Van Haga. Krol heeft zich de laatste maanden hard gemaakt voor ouderen in Nederland, via een speciale pensioenclaim en wil zijn strijd voor eerlijke pensioenen nu met BVNL voortzetten in de Tweede Kamer.

Krol: “Meer dan 250.000 Nederlanders hebben zich aangesloten bij een pensioenclaim tegen de Nederlandse staat. Het doel van Pensioenvoldoen.nl is het volgende: de staat aansprakelijk stellen voor het niet aanpassen van de pensioenen aan de prijsstijgingen tussen 2008 en 2021.” 

De speerpunten van BVNL: 

– BVNL wil een asielstop.

– BVNL wil het woningtekort oplossen. Dit kan door de immigratie te stoppen en meer woningen bij te bouwen.

– BVNL wil zeven dagen per week gratis openbaar vervoer voor studenten en 65 plussers. 

– BVNL wil betere en betaalbare zorg. Dit kan door de bureaucratie aan te pakken, de mensen die daadwerkelijk zorg verlenen beter te betalen en de patiënt weer voorop te zetten.

– BVNL wil een zakenkabinet.

– BVNL wil een betaalbare energierekening.

– BVNL wil een bindend referendum invoeren.

– BVNL wil dat ouderen weer het respect krijgen dat ze verdienen. 

– BVNL wil dat het stikstofprobleem van tafel gaat.

– BVNL wil nooit meer coronamaatregelen. Geen lockdowns meer, geen avondklok, geen schoolsluitingen, geen verplichte mondkapjes, en geen vaccinatieplicht.

– BVNL wil een kleinere overheid, minder ambtenaren en minder bureaucratie. De overheid wordt veel te groot, er zijn teveel ambtenaren, er is teveel controledrang en de bureaucratie neemt onevenredig toe.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.