BVNL-lijsttrekkers Provinciale Staten willen af van ban op reclame voor vlees, vis en fossiele brandstoffen

De provincie Noord-Holland staat geen reclames voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer toe op haar bushaltes. Het weren van visreclame is zelfs een wereldprimeur. “Complete waanzin en een aantasting van de vrijheid van meningsuiting”, zeggen de BVNL-lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen over deze betutteling. “Wij willen af van dit doorgeslagen woke- en klimaatgedram.”

BVNL vindt het verbieden van vis- en vleesreclames stigmatiserend voor de eters van deze producten. “Anti-reclamemaatregelen zijn slecht voor de promotie van vleesconsumptie en daarmee slecht voor onze boeren en vissers die al in zwaar weer verkeren”, aldus de lijsttrekkers. 

De lijsttrekkers wijzen er ook op dat het verbieden van reclameaffiches voor vlees, vis en producten met fossiele brandstoffen als energiebron, zoals vliegreizen en benzineauto’s, buitengewoon slecht is voor de economie. “Deze waanzin voorkomen, of in het geval van Noord-Holland terugdraaien, is de missie van BVNL als wij in de Staten komen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.