BVNL komt met petitie tegen potentieel EU-verbod op X

Wybren van Haga: “Geen censuur en beperking van vrijheden op het internet, de vrijheid van meningsuiting is heilig!”

Belang van Nederland heeft vandaag een petitie gelanceerd in reactie op de recente beweringen van de EU dat X (voorheen Twitter) de grootste bron van desinformatie zou zijn. De petitie roept op tot bescherming van digitale vrijheden en verzet zich tegen mogelijke acties van de EU om platforms zoals X te beperken of te verbieden.

“Als we al wat gaan verbieden, dan is het de steeds verder ingrijpende bemoeienis vanuit Brussel”, aldus BVNL-lijsttrekker Van Haga, die vindt dat de vrijheid van meningsuiting heilig is. Van Haga ziet het mogelijke EU-verbod als opmaat naar verdere censuur en beperking van vrijheden op het internet. “Een pad dat wij niet moeten willen bewandelen.”

BVNL vindt het essentieel om op te komen voor onze digitale rechten en vrijheden. “Het labelen van X als een verspreider van desinformatie is totaal onwenselijk. Daarom roepen wij alle burgers op om de petitie Stop EU-censuur tegen X massaal te ondertekenen. Van Haga: “Daarmee geven we een duidelijk signaal af aan zowel nationale- als Europese beleidsmakers dat we de bescherming van onze online communicatie en de vrijheid van meningsuiting uiterst serieus nemen.”

De petitie is nu beschikbaar voor ondertekening op de website van BVNL. Teken hier.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.