BVNL-Kamerlid Van Haga wil krimpbesluit Schiphol stopzetten

BVNL-Kamerlid Wybren van Haga zal er morgen bij het debat Luchtvaart per motie voor pleiten om af te zien van het krimpbesluit Schiphol. “De Minister gebruikt achterhaalde cijfers, voor onwenselijke krimp van de luchthaven.”

“Volgens berekeningen van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum hoeft Schiphol amper te krimpen. Minister Harbers heeft bij de berekening van krimp van Schiphol achterhaalde cijfers uit 2014 gebruikt. Zo zijn nieuwe vliegtuigen, zoals de Boeing Dreamliner, de Airbus 350 en de Airbus Neo, niet meegenomen in de berekeningen. Inmiddels is de nieuwe vloot tot 50 procent stiller, waardoor de reden tot krimp totaal is komen te vervallen”, aldus Van Haga, die vindt dat het kabinet het krimpbesluit moet baseren op de juiste vlootcijfers. “Daarom moet de regering het krimpbesluit Schiphol per direct stopzetten.” 

Investeren in vliegvelden 
BVNL vindt dat Schiphol een belangrijke pijler van de Nederlandse economie is. En ook de andere vliegvelden in ons land hebben een belangrijke (regionale) economische functie. Daarom roept Van Haga op om juist te investeren in vliegvelden. “Schiphol wil BVNL op een verantwoorde manier laten groeien, waarbij ingezet wordt op energiezuinige en stille vliegtuigen. Ook vliegveld Lelystad moet zo snel mogelijk open. En tenslotte moeten we investeren in andere vliegvelden, zoals Rotterdam/The Hague, Eindhoven en Eelde.” 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.