BVNL Haarlem: “Weg met het uitstalverbod!”

BVNL Haarlem-raadslid Joey Rademaker schaart zich achter de winkeliers in de Gierstraat. De ondernemers aldaar zijn boos over de boetes die zij krijgen voor het uitstallen van hun producten.

“Het is toch te gek voor woorden dat winkeliers die de Gierstraat verrijken met hun uitstallingen, van bijvoorbeeld lezenswaardige boeken, door dit ondernemersonvriendelijke college worden ‘getrakteerd’ op allerhande boetes?” vindt Rademaker. “Wat ben je voor een waardeloze wethouder economie als je niet begrijpt dat het voor ondernemers belangrijk is om de aandacht van het winkelend publiek te trekken. Zeker nu winkelstraten door online winkelen en de gevolgen van de coronamaatregelen ernstig onder druk staan, moet de gemeente zich flexibel opstellen, in plaats van de dwangmatige controleur uit te hangen. De gemeentelijke waarschuwingsbrief die de winkeliers hebben ontvangen moet dan ook worden gedeponeerd waar die hoort: in de prullenmand!”

Meldpunt 
Rademaker ontvangt veel vaker klachten van doorslaande gemeentelijke regeltjesdrift. “Omdat de gemeentelijke regeltjesbulldozer ondernemers platwalst, is BVNL een meldpunt gestart: stoponzinnigeregeldrift@bvnl.nl. Met de meldingen maak ik een zwartboek, mét oplossingen, teneinde via de gemeenteraad een meer ondernemersvriendelijk Haarlem te realiseren.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.