BVNL Haarlem start petitie tegen komst asielzoekerscentrum

Raadslid Rademaker: “Haarlem zit niet te wachten op opvang 300 asielzoekers en de daarmee samenhangende overlast.”

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een pand in Haarlem gekocht om als nieuw asielzoekerscentrum in te richten, meldt de gemeente Haarlem. De plek biedt uiteindelijk ruimte aan driehonderd mensen. Dat besluit werd vorige week, twee uur voor aanvang van het vragenuurtje in de gemeenteraad, bij de gemeenteraad door de strot geduwd. Daarom start gemeenteraadslid Joey Rademaker een petitie om de komst van dit opvangcentrum tegen te gaan.

“BVNL is fel tegen het opvangen van asielzoekers”, aldus BVNL-raadslid Joey Rademaker, die de petitie AZC Haarlem Nee is gestart. Hij stelt dat de kaarten sinds het aantreden van het nieuwe kabinet totaal anders liggen. “De Spreidingswet, waarmee gemeenten gedwongen worden om asielzoekers op te vangen, is van tafel geveegd. Hierdoor ontbreekt iedere noodzaak om een pand op de hoek van de Meesterlottelaan en de Dreef klaar te maken voor grootschalige opvang.”

Teken massaal
Rademaker wil dan ook dat de gemeenteraad in haar bestemmingsplan de opvang van asielzoekers blokkeert. “Geen Haarlemmer heeft voor deze grootschalige asielopvang gekozen. Dit moet dus worden gestopt. Middels onze petitie roepen we de tegenstanders van het asielzoekerscentrum op zich massaal te keren tegen de komst van een AZC.”

Teken hier de petitie.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.