BVNL gaat minister in Kamerdebat bevragen over absurd voornemen sluiten Rotterdam/The Hague AirPort

De meeste Rotterdammers zijn blij met een vliegveld in de stad. Toch wordt de roep om sluiting steeds luider, nu ook in de provincie. De provincie onderzoekt de mogelijke sluiting van Rotterdam Airport: ‘Wat als je het verandert in een woonwijk?’

“Bizar dat de VVD, bij haar campagne tijdens de Provinciale Statenverkiezingen nog warm pleitbezorger voor de luchthaven, dit onderzoek steunt”, vindt Wybren van Haga, die spreekt van pure kapitaalvernietiging als de luchthaven gesloten zou worden. 

Van Haga: “De luchthaven is van groot economisch belang voor de regio Rotterdam/Den Haag en cruciaal voor de internationale bereikbaarheid van het gebied. Bovendien voorziet het in een grote vraag en houdt het vliegen betaalbaar. De meeste Rotterdammers zijn voor behoud van Rotterdam Airport. ‘Vindt u het belangrijk dat Rotterdam een eigen vliegveld heeft?’ vroeg de gemeente vorig jaar nog in een enquête. 66 procent van de 632 invullers antwoordde bevestigend. Slechts 21 procent koos voor de optie: ‘Nee; mag dicht’. We moeten ridicule klimaatdrammers zo snel mogelijk een halt toe roepen,” Van Haga zal dinsdag in de Tweede Kamer minister Harbers (VVD) oproepen om pal voor de luchthaven te gaan staan. “Sterker nog, ik ga hem vragen om het aantal vluchten uit te breiden.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.