Belang van Nederland presenteert concept-kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

Belang van Nederland heeft de concept-kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023. Naast lijsttrekker Wybren van Haga, Henk Krol (PensioenVoldoen) en FDF-voorvrouw Sieta van Keimpema, bevat de lijst nog veel meer ervaring. Zo stellen de oud-Kamerleden Roy van Aalst en Harry Wijnschenk zich beschikbaar, evenals oud-senator René Dercksen.

Op de lijst zijn behoorlijk wat oud-Statenleden en huidige gemeenteraadsleden met grote politieke ervaring te vinden. Met deze kandidatenlijst wil BVNL de Haagse politiek opschudden en echt vernieuwen. 

“Het is tijd voor een andere wind. BVNL wil een asielstop doorvoeren, hardwerkende Nederlanders belonen, het midden- en kleinbedrijf steunen, onze zwaarbevochten pensioenen overeind houden, de woningnood oplossen en onze (ouderen)zorg weer op peil brengen”, aldus Van Haga, die uitgaat van tenminste 7 zetels. 

Behoud platteland 
Met bekende boeren en vissers op de lijst wil BVNL het decimeren van deze waardevolle sectoren en ondernemers een halt toe te roepen. 

“Het échte boerengeluid, moet eindelijk doorklinken in de Tweede Kamer. Een keihard nee tegen Brussel, bij het opleggen van desastreuze en onhaalbare normen en wetten. Een keihard nee tegen partijen die de leefbaarheid van Nederland vernietigen, zowel op het platteland als in de steden! Een keihard nee tegen zelfbenoemde klimaatpausen die de Nederlanders in armoede storten, met hun angstretoriek over het einde der tijden. En een keihard nee tegen afkalving van het zelfbeschikkingsrecht van Nederlandse burgers: wij zijn geen slaven van Brussel. Onze voedselzekerheid en leefbaarheid moeten gewaarborgd worden.”

Op 2 september stelt de ALV de kandidatenlijst definitief vast. Vanaf 14 uur die dag is pers ook welkom:

Van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4
3526 KV  Utrecht

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.