VVD wil gemeentebelastingen verhogen om miljarden te verhalen op de burger

De belastingdruk in Nederland is een van de hoogste van Europa. Nederlanders betalen zich blauw aan belastingen en zien daar vervolgens weinig voor terug. Gemeenten en provincies kampen met gigantische schulden en de tekorten worden steeds nijpender. Maar daar weet de VVD wel wat op: u gaat gewoon nog meer betalen!

Ja, u hoort het goed: als het aan de VVD ligt, mag u zo meteen opdraaien voor het financiële wanbeleid dat in Nederland al jaren gaande is. Tenslotte blijkt het al heel lang wel zo makkelijk om de portemonnee van de burger ieder jaar verder leeg te trekken, dus waarom zou er dan niet nog wat dieper in uw buidel getast kunnen worden? In het ‘Commissiedebat op hoofdlijnen met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de maatregelen in het coalitieakkoord op het terrein van Binnenlandse Zaken’ opperde VVD Kamerlid Mark Stoltenberg dat het hem wel een goed idee leek als gemeenten binnenkort nieuwe of extra belastingen gaan heffen om de leegte in hun kassen op te vullen. U kunt tenslotte best een boterhammetje minder eten, toch.

Oplichting en diefstal

Een verdubbeling van de Onroerend Zaak Belasting (OZB), of een zogenaamde ‘ingezetenenheffing’ lijken de VVD wel geschikte manieren om u uw geld afhandig te maken. Maar, is dat nou niet gek? Betaalt u eigenlijk niet al zo’n belasting? Ja, dat klopt. Deze staat alleen te boek als waterschapsheffing, maar komt feitelijk op hetzelfde neer. Maar de VVD vindt het kennelijk prima om u dubbel te laten betalen voor hetzelfde beestje, zolang ze het maar een andere naam gegeven hebben. Voor zover BVNL weet hebben we daar een heel mooi woord voor: oplichting. Maar we kunnen het natuurlijk ook gewoon diefstal noemen. Dat is wel zo duidelijk.

Plukken van een kale kip

BVNL is van mening dat Nederlanders door de overheid al genoeg uitgeknepen worden. Daarnaast is de financiële puinhoop in ons land niet de schuld van de burger. Zij zouden hier dus ook niet voor hoeven boeten. Het leven in Nederland is duur, heel erg duur. Vele mensen krijgen de eindjes nu al nauwelijks aan elkaar geknoopt door de absurde huizenprijzen en de astronomische bedragen die zij moeten neertellen om in hun primaire levensonderhoud te kunnen voorzien. Onlangs deed het CPB nog een dramatische doorrekening van het nieuwe regeerakkoord, waaruit blijkt dat niet alleen iedereen in Nederland erop achteruit gaat, maar de staatsschuld de komende jaren ook nog eens exorbitant zal oplopen door de peperdure plannen van het nieuwe kabinet, die bekostigd moeten worden van de zuurverdiende belastingcenten van hardwerkend Nederland. Schaamteloos nog meer belasting gaan heffen is dus weinig anders dan plukken van een toch al kale kip.

Het is dan ook onacceptabel dat de VVD überhaupt oppert om de burger nog meer te laten betalen. De belastingen moeten juist omlaag en mensen moeten weer krijgen wat zij, letterlijk, verdiend hebben.   

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.