Vijf-punten crisisplan om asielcrisis op te lossen

Kamerlid Olaf Ephraim: “Deze crisis is de rekening van pluche boven principes.”

De opvang van asielzoekers in Nederland is uitgeroepen tot nationale crisis. Als er niet nu immigratiebeperkende maatregelen worden genomen, gaat Nederland ten onder aan de overbevolking. BVNL komt met een vijf-punten plan.

Migratierecord
Nederland koerst af op een migratierecord. Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar kwamen er per saldo 88.000 immigranten bij. En dan moet de zomer, die altijd geldt als het ‘migratie hoogseizoen’, nog beginnen. Opgeteld bij de natuurlijke groei zou dat in één jaar tijd bijna 200.000 extra inwoners betekenen. Dat is twee keer Deventer. Desondanks is de oplossing van dit kabinet voor deze ongebreidelde bevolkingsgroei niet minder, maar juist meer opvang. Maar dit ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ sentiment deelt BVNL geenszins. Nederland barst uit zijn voegen. Dus nee, er kan niet nog meer bij.

Om de migratiecrisis op te lossen en de druk op de asielopvang te verlichten stellen wij, in het Belang van Nederland, een vijf-punten crisisplan voor:

  1. Een onmiddellijke asielstop m.u.v directe oorlogsvluchtelingen
  2. Intensiveren van grenstoezicht
  3. Mini-Schengenzone van omliggende landen om gezamenlijk de grenzen te bewaken.
  4. Directe uitzetting veiligelanders. Zij hebben hier niks te zoeken en zijn bovendien vaker betrokken bij incidenten op COA-locaties.
  5. Illegaliteit strafbaar stellen, illegalen actief uitzetten.

Rekening van 12 jaar Rutte
Nederland is een land in crisis. Files, vastlopende zorg, maanden wachten op een rijbewijs, chaos op Schiphol, tekort aan woningen, de Belastingdienst die bezwijkt onder uitvoeringsproblemen, tekort aan rechters, politieagenten en zorgpersoneel, een overbelast stroomnet, gevangeniswezen waar de bom op barsten staat door tekort aan mensen en middelen, toegenomen polarisatie en agressie in de samenleving. De problemen stapelen zich op en hebben allemaal te maken met migratie en bevolkingsgroei, omdat de vraag het aanbod overstijgt. Dit wordt al jaren genegeerd, weggehoond of als racisme weggezet. BVNL wil hier nu eindelijk open, volwassen en zakelijk over kunnen spreken. Op basis van demografische feiten. Die liegen er namelijk niet om. Nederland is, met 519 mensen per vierkante kilometer, veruit het dichtstbevolkte land van Europa. Deze asielcrisis is de rekening van 12 jaar VVD migratiebeleid. De rekening van 12 jaar Rutte. De rekening van pluche boven principes. Deze rekening zullen wij nu eindelijk moeten gaan betalen. En als we daarmee niet direct beginnen, gaat het ons nog veel meer kosten dan nu al het geval is.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.