Petitie BVNL-raadslid Vogelzang tegen komst AZC in Dokkum al bijna 1000 keer getekend

De petitie van BVNL-raadslid Siebe Vogelzang tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Dokkum is al bijna 1000 keer getekend. “Dat geeft duidelijk aan dat de mensen niet zitten te wachten op een AZC in onze regio!”, aldus Vogelzang.

Eind juli bleek dat de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân een draagvlakonderzoek wil voor een asielzoekerscentrum in Dokkum. Maar daar kwam achteraan dat er in principe ruimte voor opvang is. Daar is BVNL het niet mee eens. Vogelzang benadrukte dat afgelopen week nog tijdens het politiek café in Dokkum.

“Wij zijn fel tegen de opvang van asielzoekers. Onze regio kent problemen en uitdagingen genoeg. 250 asielzoekers kunnen we daarbij niet hebben. Zeker niet als je de overlast van bestaande AZC’s elders in het land beziet”, aldus Vogelzang, fractievoorzitter van BVNL-Noardeast-Fryslân. Hij vindt dat de bevolking zich middels een bindend referendum uit zou moeten spreken over wel of geen AZC. “Maar omdat de mogelijkheid van zo’n referendum er op dit moment niet is, zijn we een petitie gestart om nee-stemmers een podium te geven om zich tegen de komst van een asielzoekerscentrum te keren. En dat loopt dus, zelfs zonder media-aandacht, storm.”

Coalitie kiest niet
BVNL moet niks hebben van het voorliggende idee van een locatie-onderzoek “Hier durft de coalitie geen stelling te nemen. Ze wil dat de bevolking wordt gevraagd naar de mening over een mogelijke locatie en of er überhaupt steun is. Volgens ons is dat een foute route, aangezien een zoektocht naar een locatie feitelijk al de opmaat naar een AZC is. Te oordelen naar wat wij om ons heen horen, is iedereen tegen een AZC. En omdat het uiteindelijke doel van dit onderzoek niet duidelijk is, loop je een enorm groot risico op een onjuiste uitkomst. Middels onze petitie roepen we de tegenstanders van het asielzoekerscentrum op zich tegen de komst van een AZC te keren.”

Steun Wybren van Haga vanuit Den Haag
De petitie van Vogelzang, nummer 19 op de BVNL-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen,  krijgt alle steun vanuit Den Haag. BVNL-voorman Wybren van Haga: “BVNL pleit al langer voor een asielstop, het sluiten van de grenzen en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag uit 1951. Het absorptievermogen van ons land is ruimschoots bereikt.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.