Klokkenluider: criminele asielzoekers terroriseren Amsterdam. BVNL wil spoeddebat

De binnenstad van Amsterdam wordt geterroriseerd door kansloze, criminele asielzoekers die voor gigantische problemen zorgen. Zowel de korpsleiding van de politie als het gemeentebestuur zijn volledig op de hoogte van deze criminaliteitsgolf, die vooral de laatste maanden opspeelt. BVNL heeft hierover een spoeddebat aangevraagd.

Dappere agenten luiden de noodklok
“Waarom zijn het dappere agenten die de noodklok moeten luiden? Waarom slaat GroenLinks-burgemeester Halsema geen alarm? Waarom roept zij niet op tot een asielstop? Waarom zorgt zij niet dat asielzoekers uit veilige landen, zoals uit Marokko, direct uitgezet worden en waarom zorgt zij er samen met het kabinet niet voor dat criminele asielzoekers, na het uitzitten van hun straf, een enkele reis terugkrijgen? Ik heb tal van vragen over de onveiligheid in onze hoofdstad die volgens klokkenluiders binnen het politiekorps wordt veroorzaakt door criminele asielzoekers”, aldus Wybren Van Haga. BVNL heeft daarom een spoeddebat aangevraagd met de minister van Justitie en Veiligheid.

Stroom criminelen overspoelt de stad
BVNL wil van de minister weten hoe zij de politie gaat ondersteunen en wat zij gaat doen tegen de aanhoudende stroom van criminelen die de stad overspoelt. Van Haga: “Kansloze asielzoekers die vrijdag met de trein naar Amsterdam komen voor een weekend drinken en stelen, moeten door de minister direct worden uitgezet.” BVNL wil de asielcrisis te lijf gaan met een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag. “Dat verdrag verplicht ons voor elke asielzoeker een opvangprocedure te starten en blokkeert opvang in de eigen regio. Bovendien trekt het gelukszoekers uit veilige landen aan die hier helemaal niks te zoeken hebben.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.