Chauffeurs in Budel door asielzoekers bespuugd en bedreigd

BVNL wil dat de overlastgevende asielzoekers die in het Brabantse Budel chauffeurs hebben bedreigd en bespuugd per direct het land worden uitgezet. “Het is te gek voor woorden dat busmaatschappij Hermes de bij het asielzoekerscentrum gelegen bushalte tot nader order heeft gesloten vanwege wangedrag van bewoners van het centrum en dat er nu twee bushaltes overgeslagen moeten worden?” aldus Van Haga.

“Op tuig dat gaat schelden, dreigen en spugen omdat ze aangesproken worden op het feit dat ze zonder kaartje op de bus willen stappen, zit Nederland helemaal niet te wachten. Daar hebben we maar één optie voor: asielprocedure stopzetten en een enkeltje richting het land van herkomst”, vindt Van Haga, die wil dat de daders opgespoord en uitgezet worden.

Vragen van BVNL aan de staatssecretaris van Asiel inzake overlastgevende asielzoekers in het Budel: 

1) Bent u bekend met bericht ‘Ook AZC’ers balen van overlast in bus’

2) Deelt u de mening dat gaan schelden, dreigen en spugen omdat je aangesproken wordt op het feit dat je zonder kaartje op de bus wil stappen niet in Nederland past en dat het een zeer slecht signaal is als dat wordt getolereerd? Zo ja, wilt u de asielprocedure van de personen die buschauffeurs hebben bedreigd en bespuugd, hetgeen heeft gezorgd voor het (tijdelijk) opheffen van de bushalte en het overslaan van twee bushaltes, per direct stoppen en zorgen dat de overlastgevers het land worden uitgezet en een enkele reis richting het land van herkomst krijgen? 

3) Welke inzet gaat u leveren om de overlastgevende asielzoekers op te sporen en uit te zetten en gaat u daarbij te rade bij welwillende AZC’ers, die zeggen ook te balen van de situatie en de groep te kunnen aanwijzen omdat zij er ‘allemaal last van hebben, ook op het terrein van het AZC zelf’? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.