BVNL wil korte metten maken  met geweldsdelicten in asielzoekerscentra

Bij een nieuw incident in een asielzoekerscentrum is vrijdagavond iemand gewond geraakt in Sneek. Volgens de eerste berichten zou er een steekpartij hebben plaatsgevonden in het AZC in Sneek. De politie heeft inmiddels een mannelijke verdachte aangehouden. Dat maakt politie Friesland bekend op X, al schrijft men daarbij niet dat het incident plaatsvond in het AZC.

“Het is te gek voor woorden dat de politie niet transparant is over het feit dat het steekincident in een AZC betreft waar honderden asielzoekers worden opgevangen”, vindt BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga, die duidelijk is over wat er met de dader moet gebeuren. “De asielprocedure moet, net als bij alle andere asielzoekers die de wet overtreden, per direct stopgezet worden en de dader moet zo snel mogelijk terug naar het land van herkomst. Op crimineel tuig zit Nederland niet te wachten.” 

Asielstop 
Het is zeker niet de eerste keer dat er een incident plaatsvindt rondom een AZC. Regelmatig vinden er in asielzoekerscentra in Nederland geweldsdelicten plaats. Ook zorgen de bewoners van diverse azc’s voor veel overlast bij omwonenden. 

Van Haga: “Hoe ver is Nederland gezonken dat het in sommige gevallen zo erg is dat burgers zelf ingrijpen en een burgerwacht instellen voor hun eigen veiligheid? BVNL wil burgers steunen door asielzoekers die de wet overtreden uit te zetten en door per direct een asielstop in te voeren.”

BVNL stelt Kamervragen over het voorval.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.