BVNL stelt Kamervragen over van aanranding verdachte asielzoekers uit Hardenberg

BVNL eist van VVD-staatssecretaris Van der Burg (Asiel) dat de asielzoekers die zijn opgepakt nadat een slapende, 19-jarige vrouw in de trein tussen Lelystad en Almere was aangerand Nederland worden uitgezet. De drie mannen zijn door de politie dinsdag aangehouden toen de trein in Almere aankwam.

De 19-jarige vrouw werd dinsdagavond om 23.15 uur op het traject Lelystad – Almere door een man betast, terwijl ze sliep. De aanranding werd gezien door een andere reiziger die ingreep. De reiziger die alarm sloeg, 112 belde en de conducteur alarmeerde, werd later bedreigd door de mannen.

“Alle drie deze asielzoekers moeten direct uit ons land gezet worden. De viespeuk die de vrouw heeft betast moet als hij door de rechter schuldig wordt bevonden eerst zijn straf uitzitten en dan worden uitgezet,” aldus Wybren van Haga, die korte metten wil maken met asielzoekers die zich in Nederland gedragen als barbaren. 

BVNL wil dat er een einde komt aan het pappen en nathouden van misdragende asielzoekers. Eerder werden asielzoekers die zich misdroegen beloond met een eigen bus. Van Haga: “Wangedrag van asielzoekers moet maar op één manier worden beloond: een enkele reis richting land van oorsprong.”

Vragen van het lid Van Haga aan de staatssecretaris van Asiel inzake aanranding door asielzoekers:

1) Bent u bekend met de berichten ‘Asielzoeker uit Hardenberg verdacht van aanranding slapende vrouw (19) in trein’ en Asociale asielzoekers beloond met eigen bus

2) Deelt u de mening dat asielzoekers die de wet overtreden hun kansen op asiel hebben verkeken en Nederland moeten worden uitgezet? Zo nee, waarom niet? 

2) Heeft u de bereidheid om de drie asielzoekers die betrokken zijn geweest bij de aanranding van een vrouw met pek en veren uit te zetten, waarbij de man die de vrouw heeft betast bij schuld eerst zijn straf moet uitzetten? Zo nee, waarom niet? 

3) Deelt u de mening dat Nederland veel te coulant is richting zich misdragende asielzoekers? Zo nee, hoe duidt u dan het feit dat zich misdragende asielzoekers eerder een eigen bus hebben gekregen? 

4) Wilt u per heden alle wetsovertredingen van asielzoekers melden aan de Kamer, met daarbij de uitzettingen die u daaraan koppelt? Zo nee, waarom niet?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.