BVNL stelt Kamervragen over plan om bedrijven in Enschede in te ruilen voor een AZC

Tweede Kamerlid Wybren van Haga is fel gekant tegen het plan om de bedrijven van een aantal hardwerkende ondernemers in Enschede plaats te laten maken voor een asielzoekerscentrum. De BVNL-lijsttrekker stelt Kamervragen.

Op het terrein aan de Parkweg waar een asielzoekerscentrum komt, zit een bonte verzameling van kleine bedrijfjes. Meer dan twintig ondernemers hebben er hun onderkomen. Zo zit er een meubelzaak, een aanhangerverhuur, en ook de Couponhal van Cindy Warris. Haar zaak blijft als enige waar hij is, alle andere bedrijven moeten vertrekken. Eigenaar Jan van Eck heeft de huur opgezegd.

Van Haga: “Allemaal gezonde bedrijven, die hiervoor zouden moeten wijken. Een totaal onwenselijke situatie, die notabene door de overheid wordt gecreĆ«erd.” Van Haga wil van het kabinet weten of het voornemen om gezonde bedrijven in te ruilen voor een asielzoekerscentrum direct kan worden teruggedraaid. “Het is misdadig te noemen dat een overheid gezonde bedrijven willens en wetens in de problemen brengt.”

BVNL stelt dat Nederland qua opvang van asielzoekers haar absorptievermogen heeft bereikt en pleit daarom om per direct een asielstop in te voeren.  

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.