BVNL-Raadslid Vogelzang komt met petitie tégen komst AZC in Dokkum

”Wij willen nee-stemmers een podium geven!”

Eind juli bleek dat de gemeenteraad van Noardeast een  draagvlakonderzoek voor een asielzoekerscentrum in Dokkum wil. (1) “Maar daar kwam achteraan dat er in principe ruimte voor opvang is. En daar is BVNL het helemaal niet mee eens. Wij zijn mordicus tégen de opvang van asielzoekers. Onze regio kent problemen en uitdagingen genoeg. We zitten daarbij helemaal niet te wachten op 250 asielzoekers. Zeker niet als je de overlast van bestaande AZC’s elders in den lande inbeeldt,” aldus Siebe Jan Vogelzang, die vindt dat de bevolking zich middels een bindend referendum uit zou moeten spreken over wel of geen AZC. “Maar omdat de mogelijkheid van zo’n referendum er op dit moment niet is, zijn we een petitie gestart om nee-stemmers een podium te geven om zich tégen de komst van een asielzoekerscentrum te keren.”

Coalitie kiest niet

BVNL moet niks hebben van het voorliggende idee van  een locatie onderzoek “Hier durft de coalitie geen stelling te nemen. Ze wil dat de bevolking wordt gevraagd naar de mening over een mogelijke locatie en of er überhaupt steun is. Volgens ons is dat een foute route aangezien een zoektocht naar een locatie feitelijk al de opmaat naar een AZC is. Wanneer wij zo om ons heen horen is iedereen tégen een AZC. En omdat het uiteindelijke doel van dit onderzoek niet duidelijk is, loop je een enorm groot risico op een onjuiste uitkomst. Middels onze petitie roepen we de tegenstanders van het asielzoekerscentrum met klem op zich massaal te keren tegen de komst van een AZC.” 

Steun vanuit Den Haag

De petitie van Vogelzang krijgt alle steun vanuit Den Haag. BVNL-voorman Wybren van Haga: “BVNL pleit al langer voor een asielstop, het sluiten van de grenzen en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag uit 1951. Dit omdat het absorptievermogen van ons land is bereikt.” 

Teken de petitie hier.

(1) https://www.omropfryslan.nl/amp/nl/nieuws/1215981/raad-noardeast-wil-draagvlakonderzoek-voor-azc-dokkum-maar-in-principe-voor-opvang

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.