BVNL-politici roepen minister Yesilgöz en staatssecretaris Van der Burg tot de orde

Wybren van Haga en Statenlid Robert Pestman hebben geen goed woord over het beleid van minister Yesilgöz (Veiligheid & Justitie) en staatssecretaris Van der Burg (Asiel).

“Al maanden vraagt BVNL, middels Kamervragen en moties, om de veiligheid in Ter Apel te verbeteren en de instroom van asielzoekers te stoppen”, aldus Van Haga en Pestman, die meeleven met de eigenaren van de vernielde auto’s in centrum Ter Apel. Criminele asielzoekers teisteren het Groningse dorp met zoveel agressie dat bewoners ‘s avonds niet meer alleen over straat durven.

“Een deel van de asielzoekers steelt, is agressief en slaat de boel aan diggelen. Nu weer een door een asielzoeker gecreëerd autokerkhof. Deze ellende moet onmiddellijk stoppen. Wij eisen per direct een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-vluchtelingenverdrag, dat een aanzuigende werking van asielzoekers in stand houdt. Daarnaast willen wij dat het kabinet de zorgen van bewoners en ondernemers in Ter Apel eindelijk serieus neemt. Criminele asielzoekers moeten zonder pardon het land uitgezet worden, veilige- en derdelanders hebben niets in het aanmeldcentrum te zoeken en de handhavingscapaciteit in Ter Apel moet per direct worden opgeschroefd.” Van Haga en Pestman zullen deze lijn opnieuw richting het kabinet adresseren.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.