BVNL mordicus tegen mega-opvanglocatie in Vlissingen. Immigratie moet aan banden worden gelegd

Over twee weken meert er in Vlissingen een cruiseschip aan dat huisvesting moet gaan bieden aan ten minste 1000 asielzoekers. Het is de eerste ‘mega-opvanglocatie’ die wordt ingezet in Nederland. Wat BVNL betreft een volstrekt onwenselijke maatregel. Er moeten juist immigratiebeperkende maatregelen genomen worden.

“Er is de inwoners van Vlissingen helemaal niets gevraagd, maar er wordt wel een cruiseschip volgestouwd met vluchtelingen. Volstrekt onacceptabel”, aldus Wybren van Haga, die al langere tijd wijst op het feit dat het absorptievermogen van Nederland bereikt is en dat er ingezet moet worden op immigratiebeperkende maatregelen. “VVD-staatssecretaris Van der Burg zadelt Zeeland en Nederland in het algemeen op met problemen waar burgers helemaal niet op zitten te wachten en waar zij ook niet verantwoordelijk voor zijn.”

BVNL pleit voor immigratiebeperkende maatregelen, om de druk op ons land te verlichten. Door illegale en uitgeprocedeerde asielzoekers zo snel mogelijk terug te sturen naar het land van herkomst en raddraaiers die niks bijdragen, maar wel de boel verstieren door ongewenst gedrag, uit te zetten, kunnen we echte vluchtelingen, mensen die in hun eigen land niet veilig zijn, gemakkelijk – tijdelijk – opvangen. Hierdoor zorgen we voor afname van de druk op ons sociale stelsel, lossen we de steeds verder oplopende woningnood op en roepen we de afnemende sociale cohesie een halt toe.  

BVNL wijst er in dit geval ook op dat Zeeland altijd de lasten krijgt, maar nooit de lusten. Van Haga: “We wachten nog steeds op een tolvrije tunnel en volledige financiële compensatie voor het sluiten van de marinierskazerne in Vlissingen. Dáár moeten we werk van maken.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.