BVNL laaiend over gedwongen opvang asielzoekers in Sliedrecht

“Dat de overheid nu actief bezig is om de spreidingswet uit te rollen en daarbij de burger met dwang en drang voor een voldongen feit stelt, blijkt wel uit het feit dat er in Sliedrecht een AZC wordt geopend voor 100 tot 250 mensen voor minimaal vijf jaar. Een totaal onwenselijke situatie”, aldus Wybren van Haga, die de kwestie volgende week tijdens het asieldebat in de Tweede Kamer zal aankaarten.

Van Haga: “Deze dwang en drang, waarbij de lokale overheid en burgers compleet buitenspel worden gezet, moet zo snel mogelijk van tafel.”

Samenwerken met Slydregt.NU 
In haar strijd tegen de spreidingswet werkt BVNL nauw samen met de lokale partij Slydregt.NU. “Er wordt geen ruimte geboden om tegen het AZC in het geweer te komen. In een tijdspad van één week moet de gemeenteraad van Sliedrecht hier een besluit over nemen. Althans voor zover er wat te besluiten valt, want dankzij het kabinet Rutte/Kaag heb ik als lokale volksvertegenwoordiger niets meer in te brengen over dit onderwerp. Een dieptepunt in onze democratie”, vindt fractievoorzitter Mark Jongeneel, die met zijn partij mordicus tegen de komst van asielzoekers is. “Het is tenenkrommend dat burgemeester Jan de Vries (CDA), zonder de bevolking te raadplegen, zijn vinger heeft opgestoken met de mededeling dat Sliedrecht asielzoekers wil opvangen. Totaal mesjogge!”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.