BVNL-Kamerlid Van Haga schiet Bosschenaren te hulp: “2 AZC’s? Niks daarvan!”

Van Haga schaart zich achter bewoners, stelt Kamervragen en roept op petitie te ondertekenen.

De schrik zit er goed in bij bewoners in Den Bosch zuid. Naar alle waarschijnlijkheid komen er daar twee asielzoekerscentra bij. In totaal gaat het om 600 asielzoekers die daar moeten worden opgevangen. Inwoners zijn hier niet over te spreken, zij vrezen voor de grote, negatieve gevolgen van de komst van honderden asielzoekers.

Kamerlid Van Haga kan zich de zorgen goed voorstellen. “Deze Bosschenaren mogen opdraaien voor alle opvangdriften van dit asielkabinet. Bewoners vrezen de grote stroom asielzoekers, zeker ook omdat overal in het land meldingen van (zware) overlast bij asielzoekerscentra worden gedaan.” Na de recent komst van een hostel voor verslaafden en nu het vooruitzicht van 600 asielzoekers komt de leefbaarheid van de wijk in het geding. “Deze zorgen zijn helemaal terecht als je de aanhoudende berichten hoort over wat er allemaal misgaat in asielzoekerscentra: steekpartijen, rooftochten, intimidatie en ander leed valt de Nederlander ten deel.” 

Van Haga stelt Kamervragen aan het kabinet, die oproepen om af te zien van realisatie van twee asielzoekerscentra. “Een asielstop is wat Nederland nodig heeft!” Ook vraagt de BVNL-voorman mensen om de petitie ‘Geen AZC Den Bosch Zuid’ massaal te ondertekenen. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.