BVNL-Kamerlid Van Haga schaart zich achter ‘AZC Nee’ actiegroep Houten

De Tweede Kamerfractie van BVNL schaart zich achter de actievoerders die afgelopen zaterdag in het weiland in Houten-Oost, op de plek waar een asielzoekerscentrum moet komen, een protestbord geplaatst hebben, om hun ongenoegen over de komst van het AZC kenbaar te maken.

“Wij steunen deze actie van harte. Er is ook in Houten een gigantisch woningtekort. Bouw eindelijk eens voor Nederlandse woningzoekenden. Bovendien zit niemand te wachten op nog meer asielzoekers”, aldus oud-senator en Utrechts Statenlid René Dercksen, die als nummer 4 op de BVNL-kandidatenlijst staat. Hij wijst erop dat een meerderheid van Nederland voor een asielstop is. “Luister daar eindelijk eens naar!”

Blokkade op protest onthutsend 
Dercksen noemt het tekenend dat de gemeente Houten het protest tegen de komst van het AZC onder het tapijt probeert te vegen. “De snelheid waarop de gemeente het bord heeft weggehaald is veelzeggend. Alleen de beleidsbepalers worden blij van meer en meer asielzoekers. Dat de burger het daar totaal niet mee eens is en zorgen heeft over een waardedaling van de nabijgelegen eigen huizen en over de veiligheid, schijnt niet te mogen worden geventileerd. Dat is onthutsend te noemen.”

Middels Kamervragen vraagt Van Haga om per direct een asielstop in te voeren en om woningen voor mensen uit Houten te realiseren. “De overheid moet het belang van Nederland weer gaan dienen!”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.