BVNL-Kamerlid Van Haga roept na reeks incidenten op om AZC Winterswijk te sluiten

Afgelopen weekend was het opnieuw raak bij het asielzoekerscentrum in Winterswijk: een bewoner van het AZC werd neergestoken door een andere bewoner. BVNL wil dat criminele asielzoekers per direct terug worden gestuurd naar het land van herkomst.

“Het is niet het eerste steekincident in het AZC van Winterswijk. Het AD somde recent een waslijst aan incidenten op. Het is een keer genoeg geweest. Asielzoekers die de wet hebben overtreden sturen we per direct terug naar het land van herkomst en we sluiten het AZC waarvan bewoners in de omgeving al zo lang ernstige overlast ervaren”, aldus Wybren van Haga, die hier middels Kamervragen toe zal oproepen. 

Van Haga wijst op het feit dat omwonenden al een tijdje willen dat het AZC gaat inkrimpen. “Dat is niet zo gek. 2022 stond in het teken van een golf aan autobraken in Winterswijk. Een groep Algerijnen, waarvan een groot deel verbleef in het AZC, waren de daders. In 2023 vonden er meerdere steekpartijen plaats, zoals ook afgelopen weekend. Met het sluiten van dit centrum kiezen we de kant van de omwonenden wiens woongenot door het AZC ernstig wordt ingeperkt.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.