Asielpiek loopt in de miljarden. Ongebreidelde immigratie moet stoppen

De kosten van het Nederlandse immigratiebeleid rijzen de pan uit. De komende kabinetsperiode gaat de immigrantenstroom ons een miljard euro kosten. En dat terwijl de Nederlanders zelf moeten vechten om voorzieningen waar ze zich blauw aan betalen. Dit kan zo niet langer.

Sociale stelsel piept en kraakt
Er blijken veel meer asielzoekers naar ons land te komen dan waar aanvankelijk op was gerekend. De bezetting van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is in de begroting van het kabinet kleiner dan deze daadwerkelijk zal zijn. Dit betekent dus dat er aanzienlijk meer geld gespendeerd zal moeten worden aan de opvang en het faciliteren van al deze mensen die Nederland binnenkomen. Dat is een groot probleem, want ons sociale stelsel piept en kraakt nu al onder de grote druk die erop staat. Onze eigen inwoners betalen enorme bedragen aan belasting, maar zien er steeds minder voor terug. En ondertussen wordt de hoeveelheid mensen die niets bijdraagt, maar wel profiteert steeds groter.

BVNL luidt de noodklok
De komende vijf jaar moeten we rekenen op een toename van ruim 33.000 asielzoekers, blijkt uit informatie van het ministerie van Financiën. Dat komt neer op 300 tot 400 miljoen euro extra uitgaven in deze periode. En zelfs die schatting lijkt nu al achterhaald. BVNL luidt de noodklok. Deze nimmer aflatende stroom immigranten moet tegengehouden worden. We kunnen niet ongebreideld mensen binnenlaten in een land dat zijn eigen mensen niet eens fatsoenlijk kan huisvesten en van basisbehoeften zoals zorg en onderwijs kan voorzien. Barmhartigheid is mooi, maar er is een grens. Letterlijk dus en die moet dicht. BVNL pleit al al lange tijd voor een migratiestop. Zoals in het vliegtuig altijd wordt gezegd: zet eerst uw eigen zuurstofmasker op, voor u anderen probeert te helpen. En dat geldt hier ook. Nederland ligt op apegapen, dus het is zaak dat we eerst ons eigen land reanimeren, voor we de inwoners van andere landen proberen te redden.

Geen bodemloze put
De alarmerende prognose van het ministerie van Financiën is de zoveelste financiële klap voor Rutte IV, dat zich inmiddels gesteld ziet voor gaten in de begroting die zo groot zijn, dat het belastinggeld aan alle kanten wegstroomt. Voornamelijk naar zaken die de Nederlandse burger niets gaan opleveren, behalve problemen en frustratie en die zullen zorgen voor een steeds minder leefbaar land, voor de mensen die zich uit de naad werken om het draaiende te houden. Het is niet langer te rechtvaardigen dat de overheid haar eigen burgers in de kou laat staan en mensen uit het buitenland voorziet van een gespreid bedje. Nederland is geen bodemloze put waar iedereen maar uit kan blijven drinken. Onze eigen inwoners staan al jaren droog en als we zo doorgaan duurt het niet lang meer voor zij omkomen van de dorst. Nederland is een maar een heel klein landje en het puilt al heel lang uit. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, gaat inmiddels echt niet meer op.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.